Almás-fahéjas muffin
Sokszor kipróbált recept, a család egyik kedvenc muffinja.
Hozzávalók
1db tojás, 2 csésze liszt, 1db sütőpor, ¾ csésze hámozott, apróra vagdalt alma, 1/3 csésze cukor, 1 csésze tej, 2 e.k. olaj, 2 t.k. fahéj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180C0-on!
Zsírozd ki 12 közepes muffin csésze alját!
Keverd el tojást kissé, keverd bele a többi hozzávalót, éppen csak addig,
amíg átnedvesedik. A cukor mellé egy vaníliás cukor is elfér, ha kicsit édesebben
szereted…
Pihentesd 10-15 percig!
Oszd szét a tésztát a csészékbe, majd tedd a sütőbe a sütőformát!
Addig kell sütnöd, amíg aranybarna nem lesz, vagyis kb.25 percig.
Ebből az adagból 12 muffin lesz.
************************************************************
Csokis csoda: brownie
26 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg darabolt dió
A sütôt 180 fokra előmelegítjük.
Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal.
Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez ajánlott.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a jó, ha még tapad a fogpiszkálóhoz, mert kihülés közben úgyis szilárdul.
Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk.
************************************************************