Sajtos stangli
Hozzávalók
260 g ementáli sajt, 300 g margarin, 420 g liszt, 12 evőkanál tejföl, ½ csomag sütőpor, 1 db tojás a kenéshez, só, köménymag, szezámmag, mák
Elkészítése
A lisztet tálba teszem, a reszelő nagylyukú oldalán belereszelem a fagyos margarint, közben megszórom a liszttel, hogy ne ragadjon össze. Lereszelem a sajtot, majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát, vigyázva, hogy kezem melegétől ne olvadjon meg.
1 cm vastagságúra nyújtom, tetejét felvert tojással megkenem, és tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmaggal, mákkal megszórom. Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt világosra sütöm.
Megjegyzés: állítólag sokáig eláll, bár ezt a végén senki sem tudhatja meg.
************************************************************