Zolipan receptek

Használatban lévő receptek... finom előétel és saláta receptek, olcsó étel receptek a hétköznapokra, mennyei receptek az ünnepekre. Olvashatod egy egészséges étrend leírását is - próbáld ki!


Tuti biztos farsangi fánk

Farsang nincs farsangi fánk nélkül. Csak ne lenne az a problémás és büdös olajban sütés! Ráadásul semmi garancia arra, hogy szépen kisül a fánk. Nos, aki olyan viszonylag egyszerű és problémamentes farsangi lekváros és csokoládés fánk receptet keres, ahol az olajban való sütés és az ezzel járó bonyodalom kiküszöbölhető, most figyeljen..

Hozzávalók:

1 dl tej, 42 g élesztő, 400 g liszt, 1 tojás, 3 tojássárgája, 3 g só, 50 g, kristálycukor, 2 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor, ½ (bio) citrom reszelt héja, 100 g puha vaj, 1 tojásfehérje, lekvár és/vagy nutella, liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

1.  A fánk tésztájához melegítsünk meg 40 ml tejet langyosra. Oldjuk fel benne az élesztőt és kb. 30 g liszttel készítsünk belőle egy sűrű tésztát. Liszttel szórjuk meg és meleg helyen 30 percig kelesszük.

2.  A tojást, sárgákat, sót, cukrot, vaníliacukrot és citromhéjat verjük géppel habosra (kb. 1 perc). A maradék tejet és a rumot adjuk hozzá. A keveréket a maradék liszttel, a megkelt tésztával és a vajjal dolgozzuk sima tésztává. Végezzük  géppel, tésztához való keverőkkel mindaddig, amíg a tészta a tál oldalától elválik.

3.  Ezt a tésztát is szórjuk meg liszttel, és ismét kelesszük meleg helyen kb. 1 órát. A mennyiségnek legalább duplázódnia kell.

4.  Tepsit kenjünk meg vajjal vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát nyújtsuk lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra és szaggassunk belőle 6 cm átmérőjű köröket (ideális esetben 40 darabot). A körök felére tegyünk 1 tk lekvárt vagy nutellát, a szélét kenjük meg tojásfehérjével és fedjük be a maradék körökkel, a széleket ujjainkkal nyomjuk össze. Az így keletkező fánkok széleit egy 6 cm-nél valamivel kisebb átmérőjű pohárral nyomjuk még egyszer össze (felülről tegyük a fánkokra a pohár száját és nyomjuk lefelé). A fánkokat tegyük a tepsibe, egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és ismét kelesszük 30 percet.

5.  170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Tipp: frissen a legfinomabb! A fenti adagból kb. 20 darab fánk lesz. A csokoládés verziónál használhatunk nutella helyett csokoládét vagy csoki golyókat is. Ha nem egyforma vastag minden kör, a vastagabbakra tegyük a tölteléket, és a vékonyabbakkal fedjük le. 

************************************************************







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 30
Havi: 5
Össz.: 19 236

Látogatottság növelés
Oldal: Farsangi receptek
Zolipan receptek - © 2008 - 2024 - zolipan-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »