A leves fogyasztása fontos, még ha a gyerekek nincsenek is oda érte mindig. Persze ők is elvarázsolhatók, ha változatosan készítjük a leveseket... Szóval, íme a leves receptek!
Hagymagombóc leves
Olcsó, gyors és laktató leves nem csak hagyma kedvelőknek!
Hozzávalók:
300 g vegyes leveszöldség, 1 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál búzadara, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 1 csokor petrezselyem zöld, kevés só
Elkészítése:
A hagymagombóchoz a tojást habosra felverem 1 evőkanál tejföllel, majd összekeverem a búzadarával és a nagyon apróra vágott hagymával. Megsózom, és állni hagyom 10 percig.
Közben a megtisztított zöldséget vékony csíkokra aprítom. Bő egy liter vizet felforralok. Ezután beleteszem a zöldséget, a húsleveskockát és az összes fűszert, a petrezselyem zöld kivételével. Puhára főzöm.
A lisztet 1/2 dl vízzel és a megmaradt tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe öntöm. Folytonosan kevergetve legalább 5 percig forralom.
A hagymás gombócmasszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálok, és a forrásban lévő levesbe teszem. Legalább 10 percig, kis lángon forralom. Egy gombócot próbaképpen kettévágok, hogy kiderüljön, jól átfőtt-e. Végül a metélt petrezselyem zölddel meghintem, de már nem forralom.