Zolipan receptek

Használatban lévő receptek... finom előétel és saláta receptek, olcsó étel receptek a hétköznapokra, mennyei receptek az ünnepekre. Olvashatod egy egészséges étrend leírását is - próbáld ki!


Gyökerek és gumók

Sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller gumó, paszternák, burgonya
A válogatás után vékonyan meghámozzuk, megmossuk és az étel jellegének megfelelően kockára, karikára vagy hasábra vágva, hideg vízben tartjuk felhasználásig (ellenkező esetben a zöldség megbarnul).

Káposztafélék

Kelkáposzta, vöröskáposzta, fejes káposzta, karfiol, karalábé, kelbimbó, kínai kel, brokkoli
Külső leveleinek eltávolítása után a káposztaféléket félbeszeljük, torzsáját kivágjuk és az ételnek megfelelően kockára, metéltre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.

Levélzöldségek

Sóska, spenót, mángold
A levelek szárait eltávolítjuk, hideg vízben többször megmossuk, felhasználásig félretesszük.

Salátafélék

Fejes saláta, endívia, jégsaláta, tépősaláta, radicsó stb.
A zöldségeket egészben hideg vízben többször átmossuk, majd leveleikre bontjuk (érdemes levelenként is átöblíteni egyszer, mert a torzsáknál nagyon megáll a homok).

Gombafélék

A kalapot és a szárrészt külön választjuk. A szár alsó részéről, ami a talajjal érintkezett, ceruza hegyezéshez hasonlóan "kihegyezzük " a földes részt eltávolítjuk, a kalapjáról a felső réteget lehúzzuk. Szűrőbe téve folyó víz alatt alaposan megmossuk. A gombát vízbe ne áztassuk, mert "megszívja" magát. Mosás után az étel jellegének megfelelően daraboljuk.

Szárzöldségek

Spárga (csirág), rebarbara
Éles késsel vagy zöldségtisztító késsel mindkét növény szárrészét vékonyan meghámozzuk. Hideg vízben megmossuk, és felhasználásig félretesszük.

Tökfélék

Uborka, tök, padlizsán, patisszon (csillagtök)
Ezeket a zöldségféléket egészben megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk, daraboljuk vagy éppen legyaluljuk.

Szárazfőzeléknek valók

Bab, lencse, sárgaborsó
A szemeket válogassuk át, majd mosás után hideg vízben áztassuk legalább 5-6 órán át.

Zöldbab

Két végét tompa késsel vágjuk le, majd a végeket megfogva húzzuk le az esetleg rajta levő "szálkáját", azaz a szálas részeit. Mosás után daraboljuk, ha szükséges.

Zöldborsó

Az egyik - hegyesebb - végét összenyomjuk, a héját szétpattintva kibontjuk a szemeket, vigyázva, hogy a hibás szemeket kiválogassuk. Szűrőben, hideg vizzel jól megmossuk, felhasználásig félretesszük.

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 2
Heti: 47
Havi: 22
Össz.: 19 253

Látogatottság növelés
Oldal: Alapanyagok
Zolipan receptek - © 2008 - 2024 - zolipan-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »