Zolipan receptek

Használatban lévő receptek... finom előétel és saláta receptek, olcsó étel receptek a hétköznapokra, mennyei receptek az ünnepekre. Olvashatod egy egészséges étrend leírását is - próbáld ki!

Narancsdzsem

Hozzávalók

Kb. 3000 g gyümölccsel: 20 db narancs, 3 citrom, 1500 g cukor, dzsemkocsonyásító, fahéj ízlés szerint, szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítés

A befőttes üvegeket és fedőket kiforrázzuk.

A narancsokat alaposan megmosom, megtöröljük, majd a sárga héjukat krumpli hámozóval vékonyan levágjuk, és gyufaszál vastagságúra szeleteljük.

A narancsok fehér héját és belső hártyáit eltávolítjuk. Ha nem vagyunk elég alaposak, akkor kesernyés lesz a lekvár.

A narancshúst felkockázzuk, és kilóként hozzáadunk egy-egy hasonlóan előkészített citromot is. A sárga héjdarabokhoz hozzáöntjük az előkészítés során kifolyt levet, majd 7,5 deci vízzel, és 30 deka cukorral fedő alatt 15-20 percig főzök. Ezután a gyümölcshúsokat belekeverem a héjas szirupba. A fűszereket hozzákeverve 20 percig lefedve forralom, majd lehűtöm. Dzsemkocsonyásítót keverek hozzá (a csomagoláson szereplő mennyiségi előírás szerint). 2 percig forralom, forrón üvegekbe töltöm és lezárom. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp: vérnarancsból is finom, és a színe is gyönyörű!

************************************************************






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 2
Heti: 39
Havi: 14
Össz.: 19 245

Látogatottság növelés
Oldal: Lekvár receptek
Zolipan receptek - © 2008 - 2024 - zolipan-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »